Втори транш от 430 млн. лв. към кредитори на фалиралата КТБ

...
Втори транш от 430 млн. лв. към кредитори на фалиралата КТБ
Коментари Харесай

Синдиците на КТБ връщат нови 430 млн. лв. на кредитори

Втори транш от 430 млн. лева към кредитори на банкрутиралата КТБ ще започне да бъде изплащан от 8 септември посредством клоновата мрежа на Уникредит Булбанк. 

Това оповестиха синдиците на банката, откакто през юли обявиха описите с близо 7000 вложители - компании и жители, с негарантирани спестявания. Те ще получат суми от няколко стотинки до десетки хиляди лв. от втората частична сметка. С дребни изключения на някои компании и държавни институции ще бъдат възобновени суми за стотици хиляди левове.

Най-голямата сума - 320.5 млн. лева. отива във Фонда за гарантиране на влоговете. Фондът е най-големият заемодател на банкрутиралата КТБ, откакто изплати предпазени влогове за 3.7 милиарда лева Така за вложителите с негарантирани влогове този път се разпределят единствено 110 млн. лева

В листата попадат държавни компании като АЕЦ Козлодуй, която ще получи 392 хил. лв.  Агенцията за приватизация ще си възвърне над 930 хиляди лева, а Агенция " Дипломатически парцели " - 172 хил.лв. 

ББР ще получи от събраните активи на банкрутиралата КТБ 1.5 млн. лева, които са от междубанков заем по стратегия за подкрепяне на дребни и междинни предприятия.

За втори следващ път в описите на вложителите с негарантирани влогове е и почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Този път той ще си върне малко над 60 хиляди лева При предходното възобновяване на средства Доган получи 78 хиляди лева

При първото отчасти връщане на средства от КТБ през май 2019 година бяха разпределени 570 млн. лева И тогава по-голямата част от парите отиде във Фонда за гарантиране на влоговете - 418 млн. лева. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР